خورش لوبیا سفید سبزدانه و فلفل دلمه( کانلا سبزدانه ای)
● مواد لازم برای 4 نفر:
لوبیا سفیدسبزدانه ....................... 200 گرم (1 پیمانه)
روغن زیتون ...................... 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه سبزدانه ........................... 1 قاشق چایخوری
سیر له شده .................... 2 حبه بزرگ
پیاز قرمز ........................... 1 عدد (نازک به درازا خرد شده)
فلفل دلمه قرمز ................. 1 عدد (به مکعب های 1.5 سانتی خرد شده)
فلفل دلمه سبز ................. 1 عدد (به مکعب های 1.5 سانتی خرد شده)
گوجه .............................. 500 گرم (به مکعب های 1.5 سانتی خرد شده)
رب گوجه سبزدانه ......................... 2 قاشق غذاخوری
عصاره ی سبزیجات ............ 500 میلی لیتر (2 پیمانه)
ریحان تازه یا خشک شده .... 2 قاشق غذاخوری
شکر قهوه ای نرم ................ 1 تا 2 قاشق چایخوری
آبلیمو ............................... 2 قاشق غذاخوری
زیتون سیاه (اختیاری) ........... 125 گرم (بدون هسته)
نمک و فلفل تازه
طرز تهیه:
1- در صورت داشتن وقت لوبیاها را از شب قبل در آب سرد بخیسانید. در صورتی که وقت کافی برای این کار ندارید. آب جوش روی لوبیاها ریخته تا روی آنها را بگیرد. به مدت 20 دقیقه قرار دهید. سپس آب آن را خالی کرده و 2 مرتبه آب جوش روی آن ها بریزید و 20 دقیقۀ دیگر هم قرار دهید. سپس آب آنها را خالی کرده و آبکشی نمایید. لوبیاها را درون قابلمۀ مناسب قرار داده و روی آن را آب سرد بگیرید و به مدت 45 دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند آن ها را بپزید. نباید خیلی نرم و له شوند چون در آخر دو مرتبه نیز پخته می شوند. پس از پخت لوبیاها، آن را آبکشی نمایید.
2- درون قابلمۀ مناسب با مواد روغن را حرارت متوسط داده و سیر و پیاز را به مدت 2 تا 3 دقیقه یا تا زمانی که پیاز نرم شود، تفت دهید. زردچوبه را اضافه کرده و تفت دهید. فلفل دلمه ای ها را افزوده و 5 دقیقه ی دیگر نیز تفت دهید.
3- گوجه ها و رب گوجه را نیز بیفزایید. عصاره ی سبزیجات را نیز بریزید و خوب هم بزنید. درب قابلمه را بسته و حدود 20 دقیقه بپزید. اول حرارت را زیاد کنید. جوش که آمد حرارت را کم کنید. سپس لوبیاهای پخته را نیز افزوده و 20 تا 30 دقیقه ی دیگر نیز بپزید تا حسابی خورش شما جا بیفتد. در آخر آبلیمو، ریحان و در صورت تمایل زیتون ها را هم ریخته و نمک و فلفل زده و طعم آن را بچشید. خورش شما آماده ست با برنج و سالاد میل نمایید.
نکته:
به جای گوجه تازه، از کنسرو گوجه خرد شده نیز می تونید استفاده کنید. به جای لوبیای تازه هم از کنسرو لوبیا سفید می تونید استفاده کنید. البته مواد غذایی تازه بسیار سالم تر از انواع کنسروی می باشند.
من از زیتون استفاده نکردم. شما در صورت علاقه به طعم آن و در دسترس بودن، می توانید استفاده کنید.
بهتر است پوست گوجه ها را با ریختن آب داغ روی آنها بگیرید و سپس خرد کنید. (به این صورت که در انتهای هر گوجه با کارد یک ضربدر زده و سپس 30 ثانیه در آب جوش قرار دهید. سپس 40 ثانیه آب سرد روی آن ریخته و به راحتی پوست گوجه ها را جدا کنید و خرد نمایید).
آشنایی بیشتر با زیباتنی ها
پاسخ به رایج ترین سوالات کاربران
اطلاعیه مدیریت سایت