رژیم اتکینز یکی از رژیم های خیلی سریعه که در دو هفته میتونید چیزی حدود 5 کیلوکم کنید.
رژیم لاغری اتکینز توسط دکتر رابرت اتکینز اختراع شد. دکتر اتکینز یک پزشک متخصص قلب بود(۱۹۳۰ـ۲۰۰۳) شهرت او هم بیشتر به خاطر رژیم لاغری موفقش در ۴۰ سال گذشته است. او اولین بار این رژیم را برای کم کردن وزن خودش استفاده کرد و بعد در سال ۱۹۷۲ اولین کتابش به نام انقلاب رژیم اتکینز را منتشر کرد و در طی سالهای ۱۹۷۲ تا ۲۰۰۳ سیزده کتاب منتشر کرد که هر بار این کتاب ها با کمی تغییرات به چاپ مجدد رسیده اند و در واقع ایرادهای کار از بین رفته.
دکتر اتکینز معتقد است که استفاده زیاد از قندها و نشاسته ها باعث چاقی و دیابت و مشکلات مربوط به آنهاست. با مصرف زیاد این مواد لوزالمعده محبور به ترشح بیشتر و بیشتر هورمون انسولین می شود که این خود اولین عامل بروز مشکل سوخت و ساز مواد در بدن است.
این رژیم دارای ۴ مرحله است که مهم ترین و سخت ترین آن دو هفته اول که معروف به فاز القایی ست می باشد.
فاز ۱: القایی
در این فاز با محدود کردن کربوهیدرات ها به میزان ماکزیمم ۲۰ گرم در روز بدن مجبور به سوزاندن چربی ها می شود و به این حالت در اصطلاح کتوز می گویند در بسیاری کشورها می شود با خرید تست کتوز و انجام آزمایش آن در خانه به راحتی پی برد تا بدن به مرحله کتوز رسیده یا نه که البته بدون آن هم می توان از بوی بد دهان و بوی ادرار به این مسئله پی برد. این فاز ۲ هفته طول می کشد. سرعت کم کردن وزن در این فاز به شرط رعایت همه جانبه بسیار بالاست. تقریبا بین ۵ تا ۷ کیلو در این ۲ هفته کم می شود.
مهم ترین مواردی که باید در این مرحله بهش توجه کرد:
۱. مصرف حداکثر ۲۰ گرم کربوهیدرات در روز که آن هم باید از سبزیجات به خصوصی تامین شود و همه سبزیجات در فاز ۱ قابل استفاده نیستند. مصرف چربی و پروتئین هیچ محدودیتی نداره
۲. مصرف الکل، چای و قهوه ممنوع است مگر چای و قهوه بدون کافئین و یا چای گیاهی مثل رازیانه و بابونه
۳. مصرف مواد دارای کربوهیدرات بالا به کل ممنوع است از جمله برنج، نان، غلات و شیرینی ها
۴. نوشیدن فراوان آب(حداقل ۲ لیتر در روز)
۵. مصرف مکمل ها مثل مولتی ویتامین و به خصوص ویتامین های گروه ب
فاز ۲: ادامه از دست دادن وزن
هدف این مرحله که بلافاصله بعد از فاز ۱ شروع می شود افزودن تدریجی کربوهیدرات به میزان ۵ گرم در روز است و این کار تا زمانی که وزن کم می کنید ادامه دارد.
۱. این فاز تقریبا مثل فاز ۱ است ولی می توان ۵ گرم در روز کربوهیدرات را افزایش داد
۲. هدف این مرحله نزدیک شدن تدریجی به وزن هدف است
۳. مکمل ها و نوشیدن فراوان آب فراموش نشود
۴. اگر در این مرحله وزن استپ کرد می توان برای مدت چند روز دوباره به فاز ۱ و القایی برگشت
فاز ۳: آمادگی برای تثبیت وزن
۱. مثل فاز ۲ ولی میزان کربوهیدرات باز هم افزایش پیدا می کنه
۲. اضافه کردن کربوهیدرات را تا زمانی که وزن در حال کاهش هست ادامه می دهید
فاز ۴: تثبیت وزن برای همه عمر
هدف از این مرحله تثبیت وزن و مصرف کربوهیدرات های خوب است و مصرف قندها همچنان ممنوع است.
مواد غذایی مجاز در مراحل مختلف رژیم اتکینز
فاز۱ : گوجه فرنگی، اسفناج، تره فرنگی، کلم، کلم بروکلی، کدو، خیار،کاهو،زیتون،جعفری،راز یانه،تربچه،فلفل،قارچ،کرفس ،شوید،رزماری، ریحون، یونجه! تمام گوشت های قرمز و سفید،روغن،کره،تخم مرغ،پنیر(تا ۱۵۰گرم)
فاز۲ : گوجه فرنگی،اسفناج،کلم،کلم براکلی،تره فرنگی،پیاز،بادمجان،کدو، توت فرنگی،تمشک،بادام،فندق، تخمه آفتابگردون
فاز۳ : دیگه به انتخاب خودتون میوه و سبزیجات را وارد تغذیه روزانه کنید
فاز۴ : در این مرحله خوردن نان سبوس دار و سیب زمینی هم آزاد است و کلا فازی ست که شما خودتون باید با دوری از شیرینی جات و کربوهیدرات های ساده مثل برنج سفید و نان سفیدبه ثابت ماندن وزنتان برای یک عمر کمک کنید.
تاپیک های مرتبط که قطعا به دردتون خواهد خورد:
دانلود راهنمای کامل رژیم اتکیـنز
فاز دوم رژیم لاغری اتکیـنز
غذا های مناسب برای رژیم اتکیـنز
جدول میزان کربوهیدرات موجود در مواد غذایی مختلف: (از سایت خود اتکینز استخراج شده)
شیر کامل(یک پیمانه) ۱۱.۰ نصف ق.غ ۰.۷ خامه رقیق(۱ق.غ) ۰.۶ خامه غلیظ(۱ق.غ) ۰.۵ شیر غلیظ غیر شیرین(۱پیمانه) ۱۳ ماست ساده(۱پیمانه) ۱۳ ماست رویه دار (۱پیمانه) ۱۲
پنیر:
چدار(۳۰گرم) ۰.۵ سوئیسی(۳۰گرم) ۰.۵ امریکایی(۳۰گرم) ۰.۵ پنیر محلی بی چربی (۱پیمانه) ۱۰ پنیر با چربی (۱پیمانه) ۸ پیر خامه ای (۲ ق.غ.خ) ۱ پنیر فتا (۳۰گرم) ۱
مغزها:
بادام(۳۰ گرم) ۵.۵ نارگیل(۳۰ گرم) ۴.۳ فندق(۳۰گرم) ۴.۷ بادام زمینی(۳۰گرم) ۵.۴ کره بادام زمینی(۱ ق) ۳ تخمه کدو(۳۰گرم) ۴.۲ کنجد(۱ق) ۴.۱ تخمه آفتابگردان(۳۰گرم) ۵.۶ گردو(۳۰گرم) ۴.۲ پسته(۳۰گرم) ۵.۴
سوپ ها :
کنسومه جوجه(۱پیمانه) ۱.۹ سوپ خامه با جوجه (۱پیمانه) ۱۴.۵ سوپ جوجه (۱پیمانه) ۷.۴ سوپ خامه با قارچ (۱پیمانه) ۱۶.۲ سوپبرنج با بوقلمون(۱پیمانه) ۱۰
انواع سبزی:
مارچوبه(4نیزه) 2.2 لوبیا سبز پخته(1پیمانه) 6.8 لوبیازرد پخته(1پیمانه) 5.8 کلم بروکلی(1پیمانه) 8.5 کلم قمری(1پیمانه) 9.9 کلم(1پیمانه) 6.2 هویج(200گرم) 7 گل کلم(1پیمانه) 5.1 ذرت(150گرم) 16.2 خیاز(قطعه شده1پیمانه) 8.5 آندیو(1پیمانه) 2.1 کلم پیچ(1پیمانه) 6.7 کاهو(1پیمانه) 1.9 قارچ(1پیمانه) 3.1 خردل سبز(1پیمانه) 5.6 بامیه(1پیمانه) 9.6 پیاز(1پیمانه) 14.6 پودرجعفری(1پیمانه) 0.3 زردک(1پیمانه) 23.1 نخودفرنگی(1پیمانه) 19.4 فلفل سبز(1پیمانه) 7.2 فلفل قرمز خشک(1پیمانه) 1.4 سیب زمینی پخته(1پیمانه) 32.8 سالاد سیب زمینی(1پیمانه) 33.5 کدوحلوایی(100گرم) 7 تربچه(10عدد بزرگ) 2.9 اسفناج(1پیمانه) 6.5 کدوسبز(1پیمانه) 6.5 کدوحلوایی(1پیمانه) 6.5 سیب زمینی شیرین پخته(1عدد) 25.5 برش عمودی گوجه فرنگی 5.8 گوجه فرنگی پخته (1پیمانه) 13.3 آب گوجه(1پیمانه) 10.4 شلغم پخته(1پیمانه) 11.3 شلغم خام(1پیمانه) 5.2 کرفس 1.6 کلم دلمه ای 8.5
پروتئین(چربی یا ماهیچه بی نان):
مرغ -ماهی-گوشت-تخم مرغ..................0(خیلی کم)
چربی ها:
روغن زیتون-کانولا-آفتابگردان.........0(خیلی کم)
غلات
نان گندم کامل (۱برش) ۱۱ شیرینی ذرت ۲۰ پیراشکی بی روغن ۱۷.۴ کرپ سرد ۲۹ برنج پخته(۱پیمانه) ۴۹.۶ برنج(۱پیمانه) ۱۱.۵ ماکارونی(۱پیمانه) ۳۷.۳ آردجودوسر(۱پیمانه) ۲۷ فرنی(۱پیمانه) ۲۲ ذرت بو داده (۱پیمانه) ۵
چاشنی های گیاهی
فلفل شیرین(1ق.چ.خ) 1.4 پودر ریحان(1ق چ.خ) 0.9 پودرکرفس(1ق چ.خ) 0.6 پودردارچین(1 ق چ.خ) 1.8 پودر برگ کوری(1 ق چ.خ) 0.3 تخم شوید(1ق چ.خ) 1.2 حبه سیر(1ق.چ.خ) 0.9 زعفران(1ق.چ.خ) 0.5 پودر برگ بو(1 ق.چ.خ) 0.9 پودرترخون(1ق.چ.خ) 0.8 پودروانیل(1ق.چ.خ) 3 زنجبیل تازه(30 گرم) 3.6 پودر زنجبیل(1ق.چ.خ.) 1.3
لوبیا ها (پخته)
لوبیا سیاه (1پیمانه) 40.3 لوبیا چشم بلبلی(1پیمانه) 38 لوبیا شکاف دار(1پیمانه) 41.6 لوبیا مکزیکی(1پیمانه) 33.7 لوبیا قرمز(1پیمانه) 39.6 سویا(1پیمانه) 19.4
میوه ها
سیب 20 سس سیب(1پیمانه) 26.4 زردآلو(3تاتازه) 13.7 آواکادو 27 موز(1عدد) 26.4 توت سیاه(1پیمانه) 18.6 زغال اخته(1پیمانه) 22.2 تمشک(1پیمانه) 21 توت فرنگی(1پیمانه) 12.5 گیلاس(1پیمانه) 20.4 گریپ فروت(1پیمانه) 20.4 انگور(10حبه) 9 لیمو 6 آبلیمو(1پیمانه) 19.5 زیتون سبز 2.5 آناناس(1پیمانه) 21.2 هلو(2.5 اینچ) 9.7 گلابی(3.5اینچ) 31 گوجه (متوسط) 17.8 کیوی(متوسط) 9 انبه هندی(متوسط) 30.4 انبه(1پیمانه) 27.7 پرتقال(متوسط) 16 ریواس پخته با شکر (1پیمانه) 97.2
اینم یه جدول کامل که azeraی عزیز زحمتش رو کشیده:
مواد غذایی واحد اندازه گیری مقدار کرب آبلیمو گرم 245 19.5 پودر ریحان ق.چ.خ 1 0.9 پودر زنجبیل ق.چ.خ 1 1.3 پودرترخون ق.چ.خ 1 0.8 پودرجعفری ق.چ.خ 1 0.3 پودردارچین ق.چ.خ 1 1.8 پودرکرفس ق.چ.خ 1 0.6 1 پیاز گرم 245 14.6 تخم شوید ق.چ.خ 1 1.2 تربچه عدد 10 2.9 حبه سیر ق.چ.خ 1 0.9 خردل سبز گرم 245 5.6 ریواس پخته با شکر گرم 245 97.2 زعفران ق.چ.خ 1 0.5 فلفل سبز گرم 245 7.2 فلفل شیرین ق.چ.خ 1 1.4 فلفل قرمز خشک گرم 245 1.4 قارچ گرم 245 3.1 کدوحلوایی گرم 100 7 کدوحلوایی گرم 245 6.5 کدوسبز گرم 245 6.5 کلم گرم 245 6.2 کلم بروکلی گرم 245 8.5 کلم پیچ گرم 245 6.7 کلم قمری گرم 245 9.9 گل کلم گرم 245 5.1 1 گوجه فرنگی گرم 454 21.3 مارچوبه عدد 4 2.2 ادامس عدد 1 2.8 اردک محلی گرم 114 0 اسفناج آبپز گرم 156 5.6 اسفناج خام گرم 454 19.5 اسفناج خرد شده گرم 52 2.2 آب گوجه فرنگی 1 فنجان 1.2 5.1 آب لیمو ترش ق.غ 2 2.8 آب لیمو ترش ق.غ 1 1.3 بادمجان آبپز گرم 200 8.2 بادمجان خام گرم 398 11.2 بامیه گرم 110 7.5 برگ کاسنی گرم 53 2 بروکلی گرم 245 2 پنیر گرم 50 1 پنیر گرم 110 3 پنیر گودا گرم 100 1 پنیرکیبی گرم 100 1 پودر فلفل ق.غ 1 1.4 3 پیاز عدد 1 9.5 پیاز چه فنجان 1.4 1.8 پیاز 2 گرم 110 9.6 پیازچه خام گرم 114 6.6 پیر خامه ای ق.غ 2 1 تخم اردک کامل خام عدد 1 0.5 تخم مرغ عدد 2 1.2 تخم مرغ آبپز عدد 1 0.6 تخم مرغ زرده عدد 1 0.4 تخم مرغ سفیده عدد 1 0.3 تخم مرغ کامل عدد 1 0.6 تخم مرغ نیمرو با 0/5ق کره عدد 1 0.2 تربچه معمولی گرم 40 1.4 تره گرم 114 12.7 تره فرنگي عدد 1 12.6 تمر هندی بدون دانه تازه گرم 114 70.7 تن ماهی قوطی 1 0 جعفری ق.غ 1 0.3 جگر سفید بره گرم 114 3.2 جگر سفید بقلمون گرم 114 3.5 جگر سفید گاو گرم 114 6 جگر سفید گوساله گرم 114 4.5 جگر سفید مرغ گرم 114 3.5 جگر سیاه همه نوع گرم 114 1.8 چای فوری ق.غ 1 0.4 چدار گرم 30 0.5 چغندر آبپز گرم 180 12.9 خامه ق.غ 2 1.2 خامه رقیق ق.غ 1 0.6 خامه غلیظ ق.غ 1 0.5 خاویار گرم 28 1 خردل آماده زرد گرم 10 0.6 خردل آماده قهوای گرم 10 0.5 خیار شور 1 گرم 227 5 خیار شور 2 عدد 1 2.8 خیار متوسط گرم 207 6.9 دل بوقلمون گرم 114 0.3 دل گاو خام گرم 114 0.8 دل گوساله خام گرم 114 2 دل گوسفندی خام گرم 114 1.1 دل مرغ خام گرم 114 0.1 رازیانه گرم 245 1 روغن زیتون گرم 245 0 ریواس خام گرم 114 4.2 زبان بره گرم 114 0.6 زبان گاو خام گرم 114 0.5 زبان گوساله خام گرم 114 1 زبان گوسفند خام گرم 114 2.7 زنجفیل ق.غ 1 1 زیتون سیاه عدد 5 0.7 ژله در تمامی طعم ها گرم 28 20 ژله رژیمی ق.غ 2 4.3 سرکه ق.غ 1 0.8 سرکه سیب ق.غ 1 0.9 سیر گرم 57 15.4 سیر عدد 5 3.1 شاهی گرم 114 3.4 صرف خوراکی خالص گرم 114 3.9 غاز گرم 114 0 فلفل تند سبز خام گرم 454 30.1 فلفل تند قرمز خام گرم 454 78.8 فلفل سبز فنجان 1.2 4.4 فلفل قرمز فنجان 1.2 4.8 فلفل کبابی فنجان 1.2 0.8 قار چ تازه ق.غ 1.2 1.4 قارچ خام گرم 454 19.4 قارچ خشک ق.غ 2 8.9 قارچ صدفی فنجان 1.2 1.4 قارچ قاچ شده گرم 68 3 قطعه شده خیار گرم 245 8.5 قلوه گاو خام گرم 114 1 قلوه گوساله خام گرم 114 0.1 قند رژیمی عدد 1 1 قهوه فوری گرم 150 0.7 کاهو گرم 454 10.2 کاهو فنجان 1 1.3 کاهو دو برگ بزرگ گرم 50 1.8 کدو گرم 0.5 2 کدو تازه گرم 454 20.6 کدو خورشتی گرم 454 22.7 کدو خورشتی آبپز گرم 238 9 کدوحلوایی گرم 454 38.6 کرفس شاخه 1 0.8 کرفس آبپز گرم 153 4.7 کرفس خام گرم 454 13.3 کرفس خرد شده گرم 119 4.6 کره گرم 14 0 کلم پیچ پخته گرم 145 6.2 کلم پیچ خام گرم 454 22 کلم پيچ فنجان 1.2 3.7 کلم قرمز گرم 454 28.2 کلم قمری خام گرم 454 2.9 کنجد ق.غ 1 4.1 کنگر خام گرم 454 54.6 کنگر خام عدد 1 4.5 گل کلم گرم 245 2 گل کلم گرم 454 9.2 آب گوجه فرنگی 2 گرم 18 9.1 گوجه فرنگی پوره گرم 221 20.2 2 گوجه فرنگی گرم 150 7 گوجه فرنگی رب گرم 258 48 گوجه فرنگی سس ق.غ 1 4.3 گوشت بره با چربی گرم 1 0 گوشت قرمز گرم 1 0 مارچوبه گرم 454 12.7 مارگارین گرم 14 0 ماهی گرم 1 0 ماهی گرم 1 0 مرغ گرم 1 0 مغز خام گرم 114 0.9 میگو خام گرم 454 4.7 میگو خام تمیز شده گرم 114 1.7 نارنج آب گرم 123 9.8 نارنج آب ق.غ 1 1.2 نارنج کامل عدد 1 5.8 نمک گرم 1 0 نوشابه همه نوع گرم 245 24.5
رژیم های گروهی بر این اساس در زیباتن
رژيم گروهي اتكينز زمستان 93
رژیم گروهی پاییز اتکینزی 93
رژیم گروهی اتکینز /فروردین و اردیبهشت و خرداد
♥رژیم گروهی بر مبنای اتکینز - عید 93 - اونایی که میخوان تو عید لاغر شن بیان تو ♥
رژیم گروهی بر مبنای رژیم اتکینز
رژیم گروهی بر مبنای اتکینز | فاز اول | پائیز 92
رژیم گروهی اتکینز پاییز 94
آشنایی بیشتر با زیباتنی ها
پاسخ به رایج ترین سوالات کاربران
اطلاعیه مدیریت سایت